Gruppresor till Algarve

Gruppresor kan organiseras av företag, föreningar eller privatpersoner. Samla ihop en grupp på minst 10 personer, det kan finnas många anledningar, eller vad sägs om:

Konferensresa, golfresa, träningsresa, vandringsresa, åk med tjejgänget, yogaresa, bröllop, cykelresa, belöningsresa (Incentive), fågelskådningsresa, dykresa, surfresa, bara njuta och avkopplingsresa, husletaresa, gourmetresa, vinprovarresa. Vill ni ha hjälp att få inspiration rekommenderar vi utan tvekan Algarve. Några inspirationsbilder finner ni nedan.

Aktiviteter

Som golfentusiast känner man sig genast hemma i Algarve, det finns minst 40 banor, många av dem i en fantastisk natur. Eller varför inte en kajak utflykt eller segeltur på atlanten, riktigt utmanande mountain biking eller äventyrliga vandringar?
Djurvänner uppskattar säkert det stora utbudet av ridning, eller om du är en våghals, kan du kanske tycka om en tur med en fyrhjuling eller buggy. Det finns tillräckligt att göra eller se. Välkommen att uppleva.

Mat

Om du gillar bra mat, kan Algarve kusten överraska dig. Man tycker om sund matlagning och använder så många naturliga och lokalprodukter som möjligt. Förutom de berömda grillade sardiner bör du försöka Ameijoas na Cataplana, som är en ångkokt skaldjursgryta bestående av skaldjur, skinka, tomat, citron, paprika, koriander och oliv olja. Naturligtvis är kött också väl representerad i det portugisiska köket, likaväl söta desserter som bl.a. Morgato de Figo, som är enastående fikon kaka.
Det finns 4 vinregioner i Algarve där Lagoa kanske är den som är mest välkänd, de andra regioner är Lagos, Portimão och Tavira. De röda viner har en trevlig fruktsmak, och de vita vinerna är ganska torra. För några år sedan försvann det många vinodlare men tack vare semi privat initiativ har många kommit i produktion igen.

Boende

Algarve erbjuder en mängd logi, enligt dina önskemål och behov. Hotell, vandrarhem, pensionat, lägenheter, hotell landsbygd, boutiquehotell, hus och villor, alla med olika prisnivåer och tillgång. Berätta vad som önskas och vi rekommenderar gärna något som passar.

Transport

Algarves infrastruktur är mycket väl utbyggd och planerad. Du kan lätt ta dig dit med flyg och fortsätta med buss eller bil. Det finns många hyrbilar att tillgå från internationella och lokala biluthyrare, om du bara behöver transport till ditt boende kan vi organisera en transfer. Ett annat transportalternativ kan vara lokal buss eller tåg, om du inte vill köra själv kan du alltid ta en taxi.
För er som vill flyga till Lissabon finns det en tågstation 10 minuter från flygplatsen som kan nås med taxi eller tunnelbanan. Resan tar endast 2,5 timma.